PFW_WDMay2018.jpg

Mattheus 19-21: Achteraf, toen ze alleen met Hem waren, vroegen de leerlingen Hem: ‘Waarom konden wij die boze geest niet uit die jongen wegjagen?’ 20 ‘Omdat jullie zo weinig geloof hebben,’ antwoordde Jezus. ‘Als jullie geloof zoveel kracht heeft als een mosterdzaadje, dan kun je tegen deze berg zeggen: “Ga weg” en dan gaat hij weg. Dan is niets onmogelijk voor je. 21 Dit soort boze geesten wordt alleen verdreven wanneer jullie ervoor bidden en vasten.’

De bijbel laat ons door het oude en nieuwe testament vele voorbeelden zien van mannen en vrouwen die op een gegeven moment gaan bidden en vasten. Bidden en vasten is een effectieve sleutel tot doorbraak. Bidden en vasten kan uw relatie met God herstellen en leiden tot een intiemere relatie met Christus. Het is ook de periode waarin de Heilige Geest u zaken kunt openbaren zodat u zich kunt bekeren en een opwekking kunt ervaren. Als we bidden en vasten bestuderen in het Woord dan zien we dat vasten vaak uiteindelijk meer met verandering van onszelf als persoon te maken heeft, dan verandering van onze omstandigheden. Het is belangrijk om deze waarheid vast te grijpen, zodat we met een hernieuwde verwachting de bidden en vastenweek in kunnen gaan en God alle ruimte krijgt om te doen wat hij wilt doen in ons leven.

In Mattheus 19:21 spreekt Jezus over dat sommige dingen niet weggaan, tenzij wij ervoor bidden en vasten. Ik geloof ik niet dat Jezus bedoelde dat door bidden en vasten zelf de boze geest zou verdwijnen, alsof het een oorlogswapen is die afgevuurd wordt. Ik geloof dat Jezus bedoelde dat de discipelen door te bidden en vasten een hernieuwd  en sterk geloof zouden ontvangen van God om zo in geloof geestelijke muren te doorbreken.

Vasten gaat meer om het vernieuwen van onze perceptie van de omstandigheden, dan om het veranderen van de omstandigheden zelf. Als God uw denken weet te veranderen, kan hij u in staat stellen om uw omstandigheden te veranderen.

Ik wil u te bemoedigen om deze week te bidden en vasten voor persoonlijke opwekking. Want als God ons weet op te wekken, ontvangen wij de rust, geloof en genade om onze omstandigheden op te wekken en veranderen. God wilt opwekking door Nederland zien, en dat begint bij persoonlijke opwekking van zijn volk.

Er zijn een paar dingen die kunt verwachten van God tijdens het bidden en vasten:
- Vasten kan u vrede geven en uw vreugde in de Heer herstellen.
- Vasten laat u zien waar u zich van moet bekeren, zodat u nederig tot God kan komen en verzoeken om vergeving.
- Vasten activeert de Heilige Geest om het Woord duidelijk tot u kenbaar te maken en de waarheden in de bijbel te onthullen
- Vasten kan tot een persoonlijke opwekking leiden waardoor u als instrument gebruikt kunt worden voor opwekking in uw omgeving en anderen

Ik wens u een mooie tijd tegemoet toe met de Heer. Verwacht en u zult ontvangen.